Informatie KNMI

KNMI Forecast


Nevel en mist, overdag in het zuiden af en toe zon
Today
Bewolkt en nevelig, op steeds meer plaatsen mist. Overdag aanvankelijk weinig verandering, in het zuiden af en toe zon. Maandag af en toe regen

In het hele land is het bewolkt en nevelig. In het zuiden en midden komt ook mist voor. De mist breidt zich in de loop van de nacht naar het noorden uit, terwijl de mist in het zuiden op veel plaatsen verdwijnt. De minimumtemperatuur ligt rond 1°C. In het zuidoosten tijdens opklaringen rond 0°C. In het noorden en oosten is de wind zuid en is zwak tot matig, langs de kust en op het IJsselmeer soms vrij krachtig. In de zuidelijke helft van het land is de wind oost tot zuidoost en is eveneens zwak tot matig. In de loop van de nacht wordt de wind overal zuid tot zuidoost.

De ochtend begint grijs met nevel en lokaal mist. In de loop van de dag zullen de nevel en mist geleidelijk gaan verdwijnen, maar het blijft op veel plaatsen bewolkt. Alleen in het zuiden komt de zon af en toe te voorschijn. De maximumtemperatuur loopt uiteen van ca. 6°C onder de bewolking in de noordwestelijke helft van het land tot lokaal 9°C in het zuidoosten wanneer de zon doorbreekt. De zuidelijke wind neemt geleidelijk toe naar matig, langs de kust en op het IJsselmeer naar vrij krachtig, in de loop van de avond mogelijk krachtig, 6 Bft.

Vanavond en in de nacht naar maandag is het bewolkt en een gebied met regen trekt van west naar oost over het land. De minimumtemperatuur van ca. 6°C wordt rond middernacht bereikt. In de loop van de nacht loopt de temperatuur geleidelijk wat op. De wind is zuid tot zuidwest en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, mogelijk krachtig, 6 Bft.

Maandag is er veel bewolking en in de ochtend valt plaatselijk lichte regen. In Limburg gaat het in de middag enige tijd regenen. Elders is er in de tweede helft van de middag en in het begin van de avond kans op een bui. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De zuid- tot zuidwestenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. In de tweede helft van de middag neemt de wind af. (Bron: KNMI)

 10%  6°C / 8°C  ZW  4bft  80%  2/5mm

De komende dagen
Veel bewolking en iedere dag kans op regen. Geleidelijk zachter met maxima richting 10°C en minima ruim boven nul.
Ma
6/8°C
5mm
80%
4bft
ZW
10%
Di
4/6°C
9mm
90%
5bft
ZW
20%
Wo
3/7°C
2mm
60%
5bft
W
20%
Do
4/10°C
5mm
70%
4bft
ZW
10%
Vr
7/11°C
5mm
70%
4bft
ZW
20%
Za
9/11°C
5mm
70%
5bft
W
20%

Langere termijn
De eerste dagen van februari grote kans (90%) kans op aanhoudend wisselvallig en zacht weertype. Vanaf woensdag 5 februari fiftyfifty wat betreft het aanhouden van wisselvallig en zacht weertype of de overgang naar een kouder en minder wisselvallig weertype.Data source: KNMI

Design

Design selection...

Units

LanguageIcons


Temperature

Humidity

Pressure

Wind speed

Wind gust

Precipitation

Solar radiation

Snow

Feels like

Dew point

UV

Visibility

Cloud base

Evapotranspiration

Indoor temperature

Indoor humidity


Sunrise

Sunset

Moon rise

Moon set

Time

Menu

From

To

Fullscreen

Export as image

Settings

Homepage

Webcam

Table

Graph

Map

Steady

Rising

Falling

Warning

Latitude

Longitude

History

Solar eclipse

Lunar eclipse

GPS

Elevation

Day

Month

Year

High temperature

Low temperature

Day

Night

Spring

Summer

Fall

Winter