Informatie KNMI

KNMI Forecast


Wisselvallig
Today
Eerst vooral in het oosten motregen. Van het westen uit af en toe zon en een bui. Vanmiddag in het zuidoosten en oosten weer van tijd tot tijd regen.

Het is aanvankelijk overwegend bewolkt en vooral in de oostelijke helft valt er van tijd tot tijd motregen. In het westen van het land komen hier en daar al enkele opklaringen voor. In de loop van de dag breekt op meer plaatsen de zon door, toch kan er lokaal nog steeds een enkele bui voorkomen. In de tweede helft van de middag wordt de bewolking in het zuidoosten weer dikker en gaat het in Limburg, en later ook in het oosten opnieuw enige tijd regenen. Elders is er af en toe zon en is er kans op een bui. Komende avond is het half tot zwaar bewolkt en komen er verspreid over het land enkele buien voor. De middagtemperatuur komt uit rond 16°C bij een overwegend matige zuid- tot zuidwestelijke wind.

In de nacht naar vrijdag wisselen wolkenvelden en enkele opklaringen elkaar af. Plaatselijk komt een bui voor. De minimumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind is zuidelijk en meest matig, in de kustgebieden mogelijk vrij krachtig.

Vrijdag overdag is het wisselend bewolkt en trekken van het westen uit van tijd tot tijd enkele buien over, mogelijk met onweer en kans op windstoten tot 60 km/uur. In de avond beperken de buien zich tot het westen, midden en noorden. De middagtemperatuur ligt rond 16°C. De wind is zuidwestelijk en is matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig 6 Bft, mogelijk enige tijd hard 7 Bft met in het noordwestelijk kustgebied kans op zware windstoten rond 75 km/uur. (Bron:KNMI)

 40%  11°C / 15°C  ZW  5bft  80%  3/6mm

De komende dagen
Zaterdag nog veel bewolking en perioden met regen, vanaf zondag overwegend droog met iets meer zon. Middagtemperaturen rond normaal voor de tijd van het jaar, rond dinsdag mogelijk zachter.
Vr
11/15°C
6mm
80%
5bft
ZW
40%
Za
11/15°C
6mm
90%
3bft
Z
10%
Zo
9/14°C
0mm
40%
3bft
ZW
30%
Ma
8/15°C
1mm
40%
3bft
NO
20%
Di
10/19°C
0mm
20%
2bft
O
30%
Wo
11/19°C
0mm
20%
2bft
O
30%

Langere termijn
Grote kans op een licht wisselvallig weertype met dagelijks 30-50% kans op regen. Temperaturen eerst waarschijnlijk rond normaal, aan het einde van de periode een toenemende kans (60-70%) op temperaturen aan de lage kant voor de tijd van het jaar.Data source: KNMI

Design

Design selection...

Units

LanguageIcons


Temperature

Humidity

Pressure

Wind speed

Wind gust

Precipitation

Solar radiation

Snow

Feels like

Dew point

UV

Visibility

Cloud base

Evapotranspiration

Indoor temperature

Indoor humidity


Sunrise

Sunset

Moon rise

Moon set

Time

Menu

From

To

Fullscreen

Export as image

Settings

Homepage

Webcam

Table

Graph

Map

Steady

Rising

Falling

Warning

Latitude

Longitude

History

Solar eclipse

Lunar eclipse

GPS

Elevation

Day

Month

Year

High temperature

Low temperature

Day

Night

Spring

Summer

Fall

Winter