Informatie KNMI

KNMI Forecast


Regenachtig, overdag geleidelijk droger
Today
Regenachtig, in het noorden mist. Overdag vanuit het noordwesten droger en soms zon. Woensdag eerst droog, pas later regen en toenemende wind.

Vannacht is het bewolkt en regenachtig, in het noorden komt plaatselijk mist voor. De minimumtemperatuur ligt rond 4°C en de zuidwestenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer mogelijk vrij krachtig.

In de ochtend is het bewolkt en vooral in het zuiden en oosten regent het nog. Deze regenzone trekt in de loop van de ochtend zuidoostwaarts weg, maar vooral het zuiden blijft gevoelig voor een enkele bui. In het noordwesten kan de zon soms even doorbreken. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De matige wind draait naar het (noord)westen.

In de nacht naar woensdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. De minimumtemperatuur ligt rond 3°C, in het noordoosten mogelijk -1°C. De wind wordt zuidwestelijk en is zwak tot matig, aan zee mogelijk vrij krachtig.

Woensdagochtend kan de zon soms nog even doorbreken, maar van het westen uit neemt de bewolking al snel weer toe. In de loop van de middag begint het in het westen te regenen. In de avond breidt dit regengebied zich over het hele land uit. De maximumtemperatuur komt uit rond 7°C. De zuid(west)enwind neemt later op de dag toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust naar hard, 7 Bft. (Bron: KNMI)

 20%  0/3°C / 7°C  ZW  5bft  80%  3/7mm

De komende dagen
Overgang naar wisselvallig en soms onstuimig weer. Donderdag kans op (zeer) zware windstoten. Middagtemperaturen rond 10°C en 's nachts ruim boven nul.
Wo
3/7°C
7mm
80%
5bft
ZW
20%
Do
6/12°C
7mm
90%
6bft
ZW
30%
Vr
5/10°C
6mm
80%
5bft
ZW
30%
Za
6/9°C
10mm
90%
5bft
ZW
30%
Zo
4/9°C
4mm
70%
5bft
W
30%
Ma
5/10°C
8mm
70%
5bft
W
30%

Langere termijn
Waarschijnlijk (60% kans) rustiger en droger weer. De kans op zacht lenteweer met zonnige perioden bedraagt ca. 30%. Er is ook een 40% kans op voortzetting van het wisselvallige weer.Data source: KNMI

Design

Design selection...

Units

LanguageIcons


Temperature

Humidity

Pressure

Wind speed

Wind gust

Precipitation

Solar radiation

Snow

Feels like

Dew point

UV

Visibility

Cloud base

Evapotranspiration

Indoor temperature

Indoor humidity


Sunrise

Sunset

Moon rise

Moon set

Time

Menu

From

To

Fullscreen

Export as image

Settings

Homepage

Webcam

Table

Graph

Map

Steady

Rising

Falling

Warning

Latitude

Longitude

History

Solar eclipse

Lunar eclipse

GPS

Elevation

Day

Month

Year

High temperature

Low temperature

Day

Night

Spring

Summer

Fall

Winter