Informatie KNMI

KNMI Forecast


Zwaar bewolkt, in het noorden en midden (mot)regen
Today
Zwaar bewolkt en in het noorden en midden (mot)regen, vanmiddag vooral in het midden. Vrijdag grijs en lokaal lichte regen of motregen.

Vannacht is het op de meeste plaatsen zwaar bewolkt. Vooral in het noorden en midden valt af en toe regen of motregen. De minima liggen tussen 5°C in het zuiden en 8°C aan de kust. De zuid- tot zuidwestelijke wind is overwegend matig, in het westen en noordwesten draait de wind naar noordwest.

Donderdagochtend bereiken opklaringen het noorden. Met name in het midden valt af en toe regen of motregen. In de middag en avond is daar lokaal zelfs kans op mist. In het zuiden blijft het droog en in het zuidoosten zijn er perioden met zon. De maxima liggen rond 9°C. De wind is meest zwak en komt voornamelijk uit zuidwestelijke richtingen, in het noorden uit noordwest tot noord.

In de nacht naar vrijdag is de zuidelijke helft bewolkt. Lokaal valt er motregen of komt er mist voor. In het noorden zijn opklaringen aanwezig en daar kunnen enkele mistbanken ontstaan. De minima lopen uiteen van lokaal -1°C in het noorden tot 8°C in het zuidwesten. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen.

Vrijdagochtend verandert er weinig. De mist gaat over in nevel. In het noorden lossen de mistbanken op en daar schijnt dan af en toe de zon. In het Waddengebied kan een lichte bui vanaf zee binnendrijven. In de middag trekken de bewolking en motregen noordwaarts. In het zuidoosten en oosten klaart het juist op en is er in de avond kans op lokaal mist. De maxima liggen tussen 6°C in het noorden en 10°C in het zuidoosten. Er komt een zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige oostenwind te staan. (Bron: KNMI)

 20%  6°C / 10°C  O  3bft  30%  0/1mm

De komende dagen
Vrijdag wat regen, daarna wisselend bewolkt, meest droog en middagtemperaturen rond 6°C, met in de nachten een kans op lichte vorst.
Vr
6/10°C
1mm
30%
3bft
O
20%
Za
5/8°C
0mm
10%
3bft
O
10%
Zo
1/4°C
0mm
10%
2bft
O
20%
Ma
1/6°C
1mm
30%
2bft
ZW
20%
Di
3/10°C
1mm
30%
2bft
ZW
10%
Wo
7/9°C
1mm
30%
2bft
O
10%

Langere termijn
Grote (80%) kans op aanhoudend rustig weertype met temperaturen rond of onder normaal met een kans op nachtvorst. Aan het einde van de periode neemt de een overgang naar een (licht) wisselvallig weertype met temperaturen rond of boven normaal en meer wind toe.Data source: KNMI

Design

Design selection...

Units

LanguageIcons


Temperature

Humidity

Pressure

Wind speed

Wind gust

Precipitation

Solar radiation

Snow

Feels like

Dew point

UV

Visibility

Cloud base

Evapotranspiration

Indoor temperature

Indoor humidity


Sunrise

Sunset

Moon rise

Moon set

Time

Menu

From

To

Fullscreen

Export as image

Settings

Homepage

Webcam

Table

Graph

Map

Steady

Rising

Falling

Warning

Latitude

Longitude

History

Solar eclipse

Lunar eclipse

GPS

Elevation

Day

Month

Year

High temperature

Low temperature

Day

Night

Spring

Summer

Fall

Winter