Informatie KNMI

KNMI Forecast


Hier en daar regen. Komende nacht en morgen enkele buien
Today
Hier en daar regen. Komende nacht en morgen wisselend bewolkt en enkele buien, mogelijk met een winters karakter.

Het is bewolkt en een gebied met regen trekt zuidoostwaarts over het land. Van het noordwesten uit klaart het op maar er trekt ook af en toe een bui over. Later vannacht kan in het noordoosten een enkele bui winters van karakter zijn. De minima liggen tussen 4°C aan de kust tot plaatselijk iets onder nul landinwaarts met daar kans op lokale gladheid. De wind draait naar noordwest en is landinwaarts zwak tot matig, aan de kust en boven het IJsselmeer krachtig, 6 Bft. In het noordelijk kustgebied wordt de wind hard, 7 Bft met windstoten tot 75 km/uur bij buien.

Donderdag overdag trekken er enkele buien over het land, waarbij er vooral in het noorden en oosten ook natte sneeuw en hagel kan voorkomen. Tussen de buien door is er ook ruimte voor de zon. Het wordt in de middag rond 5°C bij een noordwestenwind die boven land matig tot vrij krachtig is en langs de kust krachtig, mogelijk af en toe hard, 6-7 Bft. In het noordelijk kustgebied komen bij buien eerst nog windstoten voor tot 75 km/uur. (Bron: KNMI)

 30%  0/1°C / 4/6°C  NW  5bft  60%  1/2mm

De komende dagen
Vrijdag vooral in het noordoosten eerst nog winterse buien en in de nacht en ochtend kans op gladheid. Vanaf zaterdag opnieuw rustig en meest droog weer met slechts af en toe zon en in de nachten mogelijk mist. De temperaturen liggen iets boven het langjarig gemiddelde. Vrijdag is er in de nacht en ochtend een redelijke kans op een code geel voor gladheid.
Do
1/6°C
2mm
60%
5bft
NW
30%
Vr
1/7°C
1mm
40%
3bft
NW
10%
Za
5/8°C
0mm
20%
3bft
NW
10%
Zo
5/8°C
0mm
20%
2bft
W
20%
Ma
4/7°C
0mm
20%
2bft
W
20%
Di
3/7°C
0mm
20%
2bft
N
20%

Langere termijn
Aanvankelijk een grote kans (75%) op het aanhouden van het rustige en droge weer bij temperaturen rond normaal. Er lijkt wel tijdelijk meer ruimte voor de zon te komen en ook de nachten worden waarschijnlijk kouder. Aan het einde van de periode neemt de kans op een overgang naar een wisselvalliger weertype toe naar 50%.Data source: KNMI

Design

Design selection...

Units

LanguageIcons


Temperature

Humidity

Pressure

Wind speed

Wind gust

Precipitation

Solar radiation

Snow

Feels like

Dew point

UV

Visibility

Cloud base

Evapotranspiration

Indoor temperature

Indoor humidity


Sunrise

Sunset

Moon rise

Moon set

Time

Menu

From

To

Fullscreen

Export as image

Settings

Homepage

Webcam

Table

Graph

Map

Steady

Rising

Falling

Warning

Latitude

Longitude

History

Solar eclipse

Lunar eclipse

GPS

Elevation

Day

Month

Year

High temperature

Low temperature

Day

Night

Spring

Summer

Fall

Winter